Copyright TedxMedia.
logo

Ambtenaren van de gemeente Ede ontvingen bonus in verband met extra inzet

EDE - ,,Alle ambtenaren die als gevolg van het coronavirus in de afgelopen maanden extra inzet hebben gepleegd, ontvingen enkele weken geleden een waardebon van 100 euro’’, dat antwoordt Patricia Nep, woordvoerster van de burgemeester, op de vraag van EdeStad.nl hoe de gemeente Ede omgaat met het feit dat politieambtenaren een eenmalige bonus van 300 euro krijgen en de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) niet.

door Ted Walker

Het zou een mooi moment zijn om naar buiten toe één front te vormen en alle handhavers van de wet een blijk van waardering te geven. Maar de boa’s krijgen geen extraatje van minister Grapperhaus.

FRONT ,,Het zou inderdaad een duidelijk beeld geven als de minister ervoor had gekozen om geen onderscheid te maken’’, zegt Nep. ,,De boa’s werken op het vlak waar normen en waarden (dreigen te) vervagen. Zeker in deze tijd van corona, een periode die mensen zo langzamerhand wel achter zich willen laten, staan zij aan het front en krijgen zij veel over zich heen. De burgemeester is zich daar zeer van bewust en is ook trots op dat team. Daarom is er enkele weken ook besloten om verschillende afdelingen die extra inzet hebben gepleegd in verband met corona, zoals het team handhaving, een blijk van waardering te geven. Dit speelde al voordat de bonus aan politiemensen werd aangekondigd. De gemeente Ede toonde haar waardering dus wat breder, maar ook zeker aan de handhavers van de afdeling Toezicht.’’

Steden als Amsterdam en Den Haag gaven hun boa’s dezelfde bonus als hun collega’s van de politie ontvangen. Den Haag trok hier rond de 120.000 euro voor zo’n 250 boa’s voor uit. In Ede ontvingen rond de honderd ambtenaren een cadeaubon.

Foto: Handhaving Ede