Leeftijd: 46 jaar

Woonplaats: Ede

Vrijwilligerswerk: Ambassadeur jeugdsportfonds, vrijwilliger van de Sogo Budo bond.

Burgerlijke staat: Getrouwd met Edgar Kruyning en we hebben twee mooie dochters: Yoriko (24 jaar, betekent in het Japans vertrouwen) en Midori (21 jaar), betekennt in het Japans Natuur). Inmiddels supertrotse oma van een prachtige kleinzoon Cheveyo.

Beroep: Zelfstandig ondernemer van Budo Academy Physical en Kruyning Training & Coaching. Tot 1 juli 2020 was ik CFO Operations en IT bij de Rabobank.

Hobby´s: Judo, jiujitsu, aikido, kickboksen, zwaardvechten, MMA (Mixed martial arts), paardrijden. Panfluit spelen en spelen op mijn handpan.

Hoeveel uur besteed je per dag aan sociale media? Twee tot drie uur.

Drie belangrijkste apps op telefoon? WhatsApp, Facebook en YouTube

Prettigste moment van de dag? Het ontbijtmoment.

Waarom is dat een prettig moment?  Ik neem altijd de tijd om rustig op te staan en te ontbijten. Zonder stress. Dan geniet ik van de rust, de vogeltjes die fluiten en probeer ik in het moment van de rust te blijven.

Wat zou u graag doen, maar heeft u nog nooit gedaan? Olifanten redden in Afrika. Het lijkt mij mooi om een week mee te lopen en de stropers het leven zuur te maken. En liefde geven aan de olifantjes.

Met welke beroemdheid zou u een keer uit eten willen gaan? De meeste beroemde mensen zijn niet meer authentiek. Ze spelen een rol of ze identificeren zich met de beroemdheid in plaats van zichzelf. Dus eigenlijk niet met een bekend persoon. Liever een relatief onbekend persoon met veel levenservaring.

Wat zouden oud-klasgenoten op een reünie over u zeggen? Doorzetter, wildebras, beetje vreemd, op zichzelf, slim, brutaal, betrouwbaar, trekt zich weinig van anderen aan. What you see is what you get.

Lijfspreuk: Ganbatte, is Japans voor doorzetten

Kunt u uitleggen wat u hiermee bedoelt? Altijd een keer vaker opstaan dan vallen.

Wat is uw definitie van geluk? Jezelf kunnen zijn, en met je dierbaren kunnen huilen en lachen, eten, drinken. De liefde in zijn puurheid geven en nemen.

Wat is uw slechtste gewoonte? Ik heb het aan Edgar gevraagd en die zegt dat ze er niet zijn. Hahaha.

Wat snoept u graag? Chocola, chocola en chocola!

Waar geeft u los van noodzakelijke dingen het meeste geld aan uit? Vakanties/reizen.

Welk tv-programma wilt u niet missen? Linda de Mol met Miljoenenjacht

Favoriete Netflix/HBO-serie? Scandinavische krimi’s. Deze verhalen zitten zo goed in elkaar en laten alle aspecten van het leven zien, zowel van de good guys als the bad guys.

Zou wel eens een dag willen ruilen met? Met een verzorger van een natuurreservaat met wilde dieren.

Wat zou u dan doen? Rondtrekken met een 4x4 wagen en genieten van de omgeving en wat de dag gaat brengen. Het wild observeren en klussen doen om de dieren zoveel mogelijk in hun omgeving ongestoord hun gang te laten gaan. En alle stropers te lijf gaan.

Wat was tot nu toe uw leukste vakantie? Zoveel leuke vakanties gehad: Kenia, met de gamedrives. Maar ook Texas rondtrekken met de camper. Maar ook sightseeing bij de piramides in Egypte. Dat is toch iets bovennatuurlijks wat daar staat en met welke precisie dit gebouwd is met al zijn geheimen. We hebben een huis in Zweden en ook daar geniet ik net zoveel als alle exotische reizen die ik heb gemaakt.

Waarom die vakanties? Vakantie betekende voor mij de wereld verkennen, hoe mensen leven aan de andere kant van de wereldbol met hun culturen en gewoontes. Op zoek naar de natuur met alle levende wezens. Reizen betekende ook vrijheid. Nu ik heel veel gezien heb, is de behoefte om te reizen afgenomen en ben ik het liefst in mijn huis in Zweden. Daar is rust, natuur, bos, ruimte. Ik heb erg veel behoefte aan de rust en de ruimte, en die is er in Nederland bijna niet. Als kind heb ik dat eigenlijk altijd al gehad. En voelde ik mij het gelukkigst tijdens de vakanties in Oostenrijk. Daar ging ik als klein meisje alleen de bergen in, genieten van het uitzicht en de rust.

Wat is uw ergste vakantie-ervaring? Een poging tot overval in Barcelona. We hadden toen een Hyundai-busje en we reden met de kids op de achterbank weer terug naar de camping. Midden op de Rue de Diagonale kwamen allemaal motoren om ons heen staan. Ze wezen naar onze band. Edgar riep gelijk: Raam dicht! en gaf gas. De motorrijders reden aan alle kanten en probeerden ons te dwingen naar rechts te gaan. Edgar bleef stug door rijden, maar merkte dat zijn band lek was. Op de velg doorgereden, en toen verdwenen de motorrijders ineens. Iets verderop zagen we een politiebureau en zijn het terrein opgereden. Toen werden we er heel lomp door agenten vanaf gegooid, want we mochten niet met de auto het politieterrein op. Vervolgens hebben we de auto midden op de weg geparkeerd. Edgar heeft anderhalf uur binnen gestaan om hulp te zoeken en aangifte te doen. Ik bleef buiten met mijn moersleutel in de aanslag staan. Uiteindelijk hebben we zelf met veel moeite de band vervangen. De kids hebben gelukkig weinig gemerkt van het gevaar en sliepen op de achterbank.

Wat was als kind uw droomberoep? Rechercheur. Zou ik nog wel willen worden.

Wat is uw mooiste jeugdherinnering? Vakanties in Oostenrijk

Wie is uw grote voorbeeld? Die heb ik niet. Ik kan wel geïnspireerd raken van bepaalde mensen, maar iedereen heeft zijn donkere kanten.

Wie is dat en waarom? Niemand dus.

Wat is uw favoriete muziek? Dat hangt helemaal af van mijn stemming. Muziek kan mijn gevoel beïnvloeden. Dus als ik verdrietig ben, dan moet ik juist geen trieste muziek draaien. In mijn tijd als professioneel MMA-vechter was ik gek van de muziek van Within Temptation. Mijn opkomst muziek was ‘Mother Earth’. De teksten met: you cannot control her, you can try but that is useless, she rules till the end of time was een boodschap naar mijn tegenstander. De opbouw van de muziek weerspiegelde ook mijn karakter.

Noem één ding dat mensen waarschijnlijk nog niet van u weten? Ik ben gek op knuffeldieren. Als kind had ik er meer dan driehonderd.

Favoriete eten? Oosters en Italiaans

Als u het voor het zeggen had in de gemeente Ede, wat zou u dan als eerste veranderen? De ouderenzorg. Ik vind dat wij niet goed omgaan met onze oudjes. Zij verdienen meer aandacht en zorg.

Wat zou u doen met een miljoen? Ik zou er geen spullen van kopen, want we hebben juist heel veel bezit weggedaan. Bezit geeft zorg. Ik zou alleen mijn auto inruilen voor een Toyota Land Cruiser. Daarnaast zou ik een potje voor mijn kinderen maken. Zeker nu in deze tijd is de toekomst onzekerder geworden voor de jongere generatie.

Wat neemt u in ieder geval mee naar een onbewoond eiland? Edgar en het liefst de kinderen/aanhang en kleinzoon. Maar ik denk niet dat de kids mee zullen gaan, ze hebben hun vrienden die ze ook niet willen missen. Aan spullen zou ik een goede survivalkit meenemen met een mes, vuurmaker, waterzuiverpomp, pannetjes enzovoort. Dus eigenlijk praktische dingen, geen luxe.

De volgende keer in de 'op de man af' videoeditie: Henk Veenendaal