Copyright TedxMedia.
logo

Boekjaar 5 dienstverlener ‘pur sang’

Veenendaal –  Boekjaar 5 is niet zomaar een administratiekantoor, maar een dienstverleners ‘pur sang’. Het is voor eigenaresse Petra van der Deure een sport voor haar opdrachtgevers het onderste uit de kan te halen. Van der Deure kan wat dat betreft sprinten en lange afstanden lopen. Dag en nacht kun je haar wakker maken om iets te regelen. ,,Ik hou er gewoon van om mensen te ontzorgen.”

Van der Deure is 57 jaar en heeft al heel wat ervaring in het werken met cijfers. ,,Ik ben 18 jaar administrateur geweest. In die baan deed ik alle voorkomende administratieve werkzaamheden. Salarissen, belastingen, jaarrekeningen, noem het maar op.  In die tijd haalde ik ook de benodigde papieren.” Een aantal jaren geleden overkwam haar een van de ergste dingen die in een mensenleven kunnen gebeuren. Haar man kwam te overlijden. Het waren die omstandigheden die er toe leidden dat zij voor zichzelf begon. De ervaring die Van der Deure heeft, gebruikt zij nu om anderen te helpen. ,,Ik mag veel mensen bijstaan die iemand hebben verloren. Administratief moet er best het een en ander gebeuren als er iemand wegvalt en daarin weet ik de weg goed te vinden. Daarnaast weet ik wat er door iemand heen gaat op een dergelijk moment. Dat maakt mij een praktische partner in zo’n proces en een waardevolle aanvulling voor de familie.”

HULP

Boekjaar 5 kent wat dat betreft ook geen vaste openingstijden. ,,Dat klopt. Ik werk wanneer het nodig is. Als iemand mij ‘s avonds of zelfs midden in de nacht nodig heeft, ben ik er. Het nodig hebben van hulp is niet gebonden aan tijdstippen. En wat de reden is dat iemand mij op een zogenoemd ‘incourant’ tijdstip nodig heeft, doet wat mij betreft niet ter zake. Zo belde er pas iemand vanaf zijn vakantieadres omdat hij vergeten was BTW aangifte te doen. Als ik meteen aan het werk ging zouden we de deadline voor het inzenden net halen. Zoiets vind ik heerlijk. Ik ga aan de slag en stuur op tijd de gegevens in en mijn klant kan zonder zorgen verder genieten van zijn vakantie.” De cijferfanaat ziet ook veel mogelijkheden bij ouderen in de samenleving. ,,Ouderen hebben veel zorgkosten. Het is regelmatig voorgekomen dat ik een administratie overnam en zag dat er teveel betaald werd. En dan loop ik warm. Dan wil ik er per se uithalen wat een ander er niet uithaalt. Elke besparing is meegenomen toch.”

Boekjaar 5 ondersteunt ook graag zzp’ers en startende ondernemers. Voor het gemak komt Van der Deure op bezoek of ‘op de zaak’. Hierbij kent zij het fenomeen ‘voorrijdkosten’ niet. ,,Dat klopt. Ik wil het mensen echt zo makkelijk mogelijk maken om mij in de arm te nemen. ,,Dus of u nu in Haarlem of Ederveen woont, ik kom graag naar u toe. Leg de administratie klaar en laat mij er maar eens naar kijken”, besluit een standvastige en enthousiaste Petra van der Deure.

Boekjaar 5 Stationsstraat 51g 3905 JH Veenendaal Telefoon: 06-20742336 Email: info@boekjaar5.nl