Copyright TedxMedia.
logo

High Tea bij De Bruine Meren

Van de High Tea kun je zo maar 2 uur smullen

 

‘Borrelen in boerensfeer’

 

Ted Walker

 

Otterlo –  In tuincentrum ‘De Bruine Meren’, aan de Apeldoornseweg 93 in Otterlo, is een breed assortiment aan vaste planten, heesters, bodembedekkers, klimplanten, groenblijvende planten en bomen te vinden. De éénjarige planten van het tuincentrum worden opgekweekt in de eigen kwekerij. ,,In die kwekerij vindt u soorten als geraniums, surfinia’s, verbena’s, sceavola’s en nog véél meer”, vertelt Jan van den Herik, eigenaar van De Bruine Meren. ,,In die kwekerij stellen wij ook de bekende hanging baskets samen.”

De medewerkers van De Bruine Meren zijn naar eigen zeggen sfeermakers. ,,We zijn in de fijne omstandigheden dat we dingen kunnen doen die goed voelen. Daar zijn we ook heel strikt in. We maken samen plannen en voeren die alleen uit als het meteen goed voelt. Anders beginnen we er niet aan”, vertelt Van den Herik.

Een van die ideeën is echt iets van deze tijd. ,,We geven goedbezochte workshops. Een workshop staat in het teken van gezelligheid en creativiteit. Alleen of met een groep gaat de klant een tafelstuk, een krans of een ander decoratiestuk maken. Uiteraard is een lekker kopje koffie inbegrepen en ook een stukje taart ontbreekt niet. Gewoon een leuke en creatieve invulling van een ochtend. Zo’n workshop kan met een groep tot wel 30 personen.”

High Tea
Wat is de invulling van een ochtend en hoe lang duurt een workshop? ,,De workshop op zich duurt gemiddeld twee uur. Maar met heen en weer rijden en nog even gezellig door het tuincentrum lopen, ben je al snel een ochtend van de straat. En het kan binnenkort nog langer en leuker. We hebben namelijk midden in het tuincentrum een boerenschuur nagebouwd, met daarin een keuken en een zitgedeelte. In die schuur is het vanaf medio april ook mogelijk om te genieten van een ‘high tea’.”

Boerensfeer
Uiteraard worden de hapjes en drankjes aangepast aan het thema. ,,Het wordt een echte boeren high tea. Borrelen in boerensfeer. Lekker en heerlijk eenvoudig. Dus een kopje soep, broodjes met warm en koud beleg, croissantjes en verschillende soorten worst en kaas. Echt lekker genieten dus na een workshop. Van die high tea kun je ook zomaar twee uur smullen. Een heerlijke, ongecompliceerde ochtend dus. Niet onbelangrijk om te vertellen is dat elke 8e persoon gratis meedoet. Alle informatie hierover is te vinden op onze website.”

,,Een workshop of een high tea kost 13,95 euro per activiteit. Bij de workshop zit het materiaal bij deze prijs in. Zo af en toe vragen we een deelnemer zelf iets mee te nemen. Zoals in het geval van het windlicht dat we momenteel maken. De mensen nemen daarvoor zelf een lege appelmoespot mee. Uiteraard gaat het eindproduct mee naar huis.’