Copyright TedxMedia.
logo

John van den Heuvel; ‘Doe dát wat je passie is’

Klik op een foto voor een vergroting 

De eerste JCI Collegetour georganiseerd door JCI Ede is donderdagavond boven verwachting verlopen. Het doel van het organiseren van de collegetour was het realiseren van een groots netwerkevenement om zo te zorgen voor een avond vol vermaak en zaken in één. Daarnaast, en niet minder belangrijk, het inzamelen van gelden voor een goed doel, ditmaal voor de Veluwse Wens Ambulance. Beide doelen zijn bereikt, dus daarvoor kunnen de Edese leden tijdens de evaluatie een vinkje zetten.

Het had aan het begin van het interview niet veel gescheeld of dat hemd had meteen na afloop in de was gekund. Om het ijs wat te breken had Anna Heijker verschillende biertjes voor Van den Heuvel klaar staan. Bieren uit plaatsen waar de journalist heeft gewoond met daarbij uiteraard de vraag; welke kies je? Het werd een flesje Rebel Roots uit Eindhoven. Bij het openen van het flesje kwam het gerstenat de journalist enthousiast tegemoet. Dat was niet de bedoeling, maar het ijs was wel gebroken en de sfeer was als in een huiskamer in de collegezaal van het Orion-gebouw op de campus van de Wageningen University & Research.

PETER R. In het anderhalf uur durende interview dat volgde, sprak Anna Heijker met Van den Heuvel over zijn leven. Restricties kreeg zij niet opgelegd. ,,Ik kan misschien niet overal op antwoorden'', zei Van den heuvel voorafgaand aan het interview. ,,Als dat gebeurt, zal ik wel uitleggen waarom dat niet kan.'' Maar die situatie deed zich niet voor. Van den Heuvel gaf ontspannen en openhartig een mooi inkijkje in zijn loopbaan als politieagent, medewerker van een verzekeringsmaatschappij, misdaadverslaggever en tv-presentator, en kwam zelfs nog met een nieuwtje; de twee titanen in de misdaadverslaggeving, Van den heuvel en Peter R. de Vries, komen binnenkort samen op de buis. Het onderwerp waar de twee televisie over maken? De Holleeder tape. ,,Dat kan ik hier wel verklappen, we zijn toch even onder elkaar'', grapte Van den Heuvel.

TEVREDEN Voorzitter van JCI Ede Jeroen Cavaljé is tevreden. ,,We kijken terug op een mooi event met goede opkomst. John gaf ons een interessant kijkje in de wereld van misdaad en in zijn rol als journalist. Wij hebben respect voor het feit dat hij altijd in de eerste linie wil en durft te staan. Als organisatie zijn wij natuurlijk trots dat we een cheque met een prachtig bedrag konden overhandigen aan de Veluwse Wens Ambulance. Wie weet krijgt deze editie een vervolg, gezien de vele positieve reacties na afloop.''

PASSIE Als afsluiting van het interview kreeg Van den Heuvel de vraag wat hij het publiek in de collegezaal wilde meegeven. ,,Doe dát waar je passie ligt'', was het antwoord van de journalist. Dat is de kracht die Van den Heuvel drijft. Ondanks alles wat er in zijn leven gebeurt gaat hij door, nee moet hij door. Niet door dreiging, niet voor geld, niet omdat hij ervoor heeft getekend maar omdat het zijn passie is en omdat hij er door wordt gedreven.

CHEQUE Aan de Veluwse Wens Ambulance werd aan het einde van het interview een cheque ter waarde van 3250 euro overhandigd. Maar daar bleef het niet bij, want na afloop verkocht Van den Heuvel ook nog 42 van zijn boeken ter waarde van 20 euro, ook ten bate van het goede doel. Opgeteld geeft dat na aftrek van kosten een bedrag dat richting de 4000 euro gaat, waarmee de vrijwilligers van de Veluwse Wens Ambulance wensen van nog meer mensen die niet lang meer leven hebben, in vervulling kunnen laten gaan.

DANKBAAR Johan Hut nam die cheque op het podium in ontvangst en liet zien geraakt te zijn. ,,Ik vond dat zo mooi wat je juist zei John'', liet Hut zijn gevoel spreken. ,,Je had het over passie. En dat is nou precies wat onze vrijwilligers hebben. Zij werken met heel veel passie. En daardoor kan de Veluwse Wens Ambulance bestaan. Met dit bedrag kunnen wij mooie dingen doen. Daarvoor zijn we jou en JCI Ede dankbaar'', aldus de penningmeester van de stichting.

,,We kijken terug op een mooi event''

Mag ik foto's van uw evenement verzorgen?

Neem gerust contact op.