Copyright TedxMedia.
logo

Leef, woon, geniet

Diana Basten en Marco Dekker

 

‘LOUNGE  Ede bestaat 5 jaar’

 

Ted Walker

 

Ede –  En dat wordt op een bijzondere manier gevierd. Namelijk met het Nederlands Kampioenschap Bankhangen. In het woordenboek wordt ‘bankhangen’ uitgelegd als ‘hangen op de bank, een plezierig tijdverdrijf’.

 

Uiteenlopende stijlen
,,Daar zijn wij compleet op ingericht,’’ zegt Marco Dekker, eigenaar van LOUNGE Ede aan de Achterdoelen 29 in Ede. Hij runt deze CBW-erkende winkel samen met zijn vrouw Marian Dekker en twee medewerkers, Diana Basten en Henk van der Laan. ,,Er zijn uiteenlopende stijlen te vinden in de winkel. Een mix met veel natuurlijke materialen  waardoor een modern landelijk gevoel ontstaat. Maar alles wat we inkopen heeft een gemene deler; het moet bijzonder zijn. Anders en uniek in zijn soort. Ik reis daarvoor letterlijk stad en land af, op zoek naar meubelstukken voor mijn klanten. Daardoor staan er door de bank genomen voldoende meubelstukken in de winkel waarbij mensen aansluiting vinden.’’

 

Wij verkopen sfeer
Diana Basten vult aan hoe belangrijk het volgens haar is dat LOUNGE  geen standaard woonwinkel is. ,,Ik heb vanaf het begin mogen werken bij LOUNGE en heb daardoor mee mogen bepalen wat er in de winkel staat en waarom. Voor mij bleek dat heel belangrijk. Ik mag in een winkel werken die goed aanvoelt. Ik heb geen vragen waarom een bepaald meubelstuk aangekocht is of juist op die plek staat. Het voelt gewoon goed. En dat is nu juist wat onze klanten bij ons komen zoeken. Een sfeerbepalende aankoop die goed voelt en dat echte thuisgevoel geeft.  De vorm, kleur, het gebruikte materiaal of misschien zelfs wel de geur van een meubelstuk straalt iets uit waar mensen fijne energie van krijgen. Wij verkopen dan ook niet zomaar een meubelstuk, wij verkopen sfeer. Daarom is het zo belangrijk dat wij geen standaard ‘fabrieksmeubelen’ verkopen die op iedere hoek van de straat te koop zijn. Geen mens is gelijk toch, niet iedereen houdt bijvoorbeeld van bankhangen.’’

 

NK Bankhangen
Daarover gesproken, hoe ziet dat NK-Bankhangen er eigenlijk uit en wanneer wordt dit gehouden? ,,We vieren ons vijfjarig bestaan op 29 april,’’ vertelt Dekker. ,,Voor de winkel wordt een stellage gebouwd met een bank die op een aantal meter boven de grond hangt. De uitdaging is om zo lang mogelijk aan die bank te blijven hangen. En aan het eind van de dag loven we vier prijzen uit. Dit doen we samen met een van onze leveranciers: Room 108.’’ En die prijzen zijn niet misselijk. De eerste prijs is een bon ter waarde van 2.000 euro. De tweede prijs 1.500 euro en de derde 1.000 euro. Daarnaast is er nog een prijs van 1.000 euro te verdienen door degene die het leukst verkleed is. ,,De waardebonnen zijn te besteden aan een bank van Room 108,’’ vult Dekker aan.

Een DJ en een foodtruck maken het feest van LOUNGE compleet. Dus, bent u toe aan bankhangen op een nieuwe bank? Kom dan op 29 april naar de Achterdoelen in Ede. En of u de nieuwe bank van Room 108 wint en uw eigen geld op de bank kan laten staan, dat hangt volledig van u af. Veel plezier en succes!

Inschrijven voor het NK-Bankhangen kan via nk-bankhangen.nl.