Copyright TedxMedia.
logo

Lingerie shoppen is ‘me time’

Ede – De lingerielade smeekt om aangevuld te worden, maar het is lastig om de juiste keuzes te maken? Christianne de Jong, lingerie styliste van Lincherie Ede, geeft enkele tips om dé perfecte lingerielade samen te stellen.

,,De juiste lingerie is de basis van een goede outfit, want wat je onder je kleding draagt, maakt of kraakt je bovenkleding. Het zorgt ervoor dat je er op je best uitziet én dat je je comfortabel voelt. Wie krijgt daar geen ‘confidence-boost’ van?” vertelt De Jong. ,,Ik wil dat elke klant onze boetiek trots en vol zelfvertrouwen verlaat, met het gevoel dat zij mooi is en het beste van zichzelf naar boven heeft gehaald.”

‘Must haves’
,,Strapless jurk, powerdress voor een sollicitatiegesprek, comfortabele outfit voor een wandeling in het park met de hond,  een romantisch etentje of een hardloopafspraak: om elk moment en elke stemming te coveren, heb je echt ‘must-haves’ nodig in je lingerielade. Fijne, vrouwelijke lingerie bijvoorbeeld, voor als je jezelf op en top vrouw wilt voelen, een romantische date hebt of omdat je in een dromerige bui bent. Heel wat dames denken dat fijne lingerie niet comfortabel is, maar dat is een fabeltje. Er bestaat wel degelijk sexy lingerie die je een perfecte look geeft en die een perfecte pasvorm heeft.”

Niet ontbreken
Maar ook de multiway, strapless bh, T-shirt bh of halternek mogen, volgens De Jong, niet in je lingerielade ontbreken. De multiway is een bh waarvan je de schouderbandjes kan aanpassen aan je halsuitsnijding.”

De perfecte lingerie gaat niet alleen over de juiste bh, ook de keuze van je slip verdient aandacht. Het aanbod van Lincherie is groot: van strings, tot tailleslips, shortjes, hotpants, spaghettislips en de klassieke rioslip. ,,Je kan het best een slip kiezen die je figuur flatteert. Heb je korte en volslanke benen, trek dan een shortje aan. Wil je je benen langer doen lijken, kies dan voor een hoger uitgesneden model. Heb je een buikje, dan is een tailleslip geschikt voor jou.”

Shapewear
 Het geheime wapen van elke vrouw is ‘shapewear’. De Jong: ,,Dit geeft je een strakkere taille, plattere buik en mooie ronde, strakke billen. Het helpt je om al je troeven in de spotlight te zetten. Shapewear laat je lichaam gestroomlijnder lijken en helpt ook de randjes van je lingerie weg te werken.”

Zij vervolgt: ,,Naast deze basistips voor het samenstellen van je lingerielade geven we ook deskundig advies op maat in onze recent geheel verbouwde boetiek in Ede. In onze moderne en ruime paskamers, waarin we je na de verbouwing nog beter van dienst kunnen zijn, helpen we mee de perfecte lingerie te zoeken, van A tot J-cup. Dat kan ook op afspraak, zodat we extra veel tijd voor je hebben. En uiteraard maken we van elke Lingerie Styling een zalig verwenmoment. Lingerie shoppen is namelijk me-time.”