Copyright TedxMedia.
logo

Drugspand in Ede gesloten

Op 19 februari heeft burgemeester René Verhulst twee loodsen aan de Goorsteeg in Lunteren per direct gesloten. Hij heeft dit gedaan omdat in de panden een grote hoeveelheid softdrug is aangetroffen en er materialen aanwezig waren voor het produceren van synthetische harddrugs. De burgemeester heeft dit besluit genomen op grond van de Opiumwet. De handel in harddrugs en de productie van chemische stoffen is levensgevaarlijk en strafbaar. De sluiting betekent dat de komende zes maanden niemand de panden mag betreden. Ook de eigenaar niet.

Burgemeester Verhulst: ,,k heb de loodsen zojuist direct gesloten. Er zijn pallets vol gevaarlijke stoffen afgevoerd. Wij willen deze praktijken natuurlijk niet in onze gemeente, al weten we dat we ermee te maken hebben. Daarom ben ik blij dat deze locatie in Lunteren nu is opgerold.” 

De aanpak van de georganiseerde criminaliteit, waarbij de onder- en bovenwereld worden vermengd, zogenaamde ondermijning, is een van de speerpunten op het gebied van veiligheid van de burgemeester van Ede. Het produceren en handelen in drugs is een voorbeeld van georganiseerde criminaliteit. Burgemeester René Verhulst: “Bij de productie van drugs is de kans op explosie van chemische stoffen zeer groot. Dit is ook nog eens een risico voor de leefomgeving in de buurt. Ik vind het belangrijk dat iedereen zich bewust is van de gevaren hiervan. Maar ook dat men de risico’s kent die je loopt als je meewerkt aan criminaliteit. Denk vooraf goed na aan wie je een leegstaande schuur of loods verhuurd.”