Copyright TedxMedia.
logo

Grote schade bij aanrijding op de N224 in Ede

Ede - Op de Rijksweg N224 vond zaterdagmiddag, 20 februari, een aanrijding tussen vier voertuigen plaats. De schade was groot, toch raakte niemand gewond.

De aanrijding vond plaats ter hoogte van huis Kernhem in de richting van Arnhem. Volgens omstanders vond de aanrijding plaats doordat een motorrijder die laat en hard remde voor een rood verkeerslicht. Het gevolg was dat vier voertuigen op elkaar reden. De motorrijder ging er vandoor.

Twee van de auto's konden op eigen kracht hun reis voortzetten. Twee andere voertuigen werden afgesleept. Voor de auto met de meeste schade werd de brandweer gewaarschuwd. Deze auto maakte een raar geluid. Ter plaatse hield men er rekening mee dat de accu het rare geluid maakte. Echter toen de brandweer deze had losgekoppeld bleek de accu niet de boosdoener.

De brandweer zocht door en kwam een kleine, 12 volt batterij tegen. Deze bleek te zijn verbonden met een speaker die het rare geluid maakte. Het geluid bleek te worden gemaakt omdat het een elektrische auto betrof. Door het geluid horen voetgangers de auto alsnog aankomen.