Copyright TedxMedia.
logo

Jachtopzichter boos om brutale diefstal van gewei

Ede - Jachtopzichter van de gemeente Ede Victor Nuijten uit zich verbolgen via zijn Twitteraccount. De boswachter werd woensdagavond opgeroepen door het Operationeel Centrum van de politie in verband met een aanrijding met wild op de N224 in Ede. Op de plaats van het incident aangekomen leefde het grote hert nog, maar Nuijten verloste het dier uit zijn lijden. Tot dusver niets om boos over te zijn.

Ted Walker

De Buitengewoon Opsporingsambtenaar liep zo’n 250 meter om bij het voertuig te komen, maakte een praatje met de inzittende(n) en bestelde een sleep omdat er niet meer veilig met de auto kon worden gereden.

Eenmaal terug bij zijn auto en het hert kwam Nuijten tot zijn verbazing tot de ontdekking dat iemand het gewei van het majestueuze hert gezaagd had. ,,Terug bij het dier blijkt dat iemand het gewei er brutaal vanaf gezaagd heeft. Het moet toch niet gekker worden’’, zo schrijft Nuijten.

GETUIGEN GEZOCHT ,,Het was erg druk met verkeer en het dier lag duidelijk zichtbaar in de berm'', reageert Nuijten later op de avond naar EdeStad.nl. ,,De kans is groot dat er mensen zijn die hebben gezien dat het gewei van het dier gezaagd werd. Deze getuigen wordt verzocht zich te melden bij de afdeling Toezicht van de gemeente Ede via (0318) 680 132.

Foto: Twitter account Victor Nuijten