Copyright TedxMedia.
logo

Praktijk Het Hartje helpt balans herstellen

'Inzicht krijgen in gedrag kan zo waardevol zijn'

Ede -  ,,Wie komen er bij mij? Mensen met stress, onzekerheid, weinig of geen eigenwaarde, lichamelijke klachten zonder aanwijsbare oorzaak, angst, verdriet en boosheid. Vooral in deze tijd van corona merk ik om me heen dat er veel mensen met onzekerheid, angst, eenzaamheid en onrust rondlopen. Herken je dit of loop je ergens anders tegenaan? Neem dan contact met me op en dan kunnen we kijken wat ik voor je kan betekenen.’’

Die uitnodiging doet Marion Ringnalda van praktijk ‘t Hartje uit Ede. Ringnalda was 14 jaar sportmasseuse met een praktijk aan huis. Zij ervaarde dagelijks dat verdriet, boosheid of angst zich fysiek in een lichaam kunnen vastzetten in de vorm van pijnlijke en verharde spieren of andere vervelende klachten. ,,Ik was bezig met de symptomen maar daarmee werd de oorzaak van de klachten van mijn cliënten niet weggenomen’’, zo zegt Ringnalda.

Blokkades en klachten

Toen zij er tijdens het masseren steeds meer achter kwam waar precies blokkades zaten die bij diverse cliënten verschillende klachten gaven, ging zij daarover met hen in gesprek. ,,Het werd het me duidelijk dat achter lichamelijke klachten vaak psychische klachten schuil gaan. En dat traumatische ervaringen kunnen uitmonden in chronische lichamelijke klachten. Omdat ik meer wilde doen met mijn ervaring en intuïtie, ben ik begonnen met de opleiding tot Energetisch Therapeut.

Balans en inzicht krijgen

Maar hoe werkt Ringnalda dan? ,,Door middel van een therapeutisch gesprek, visualisaties (met behulp van begeleide meditatie), opdrachten en opstellingen creëren we weer balans in het energiesysteem waardoor de cliënt de uitdagingen in het leven weer beter aankan'', legt zij uit. ,,Inzicht krijgen in bepaalde gedragingen bij jezelf en de ander kan zo waardevol zijn, dat je anders in het leven kan gaan staan. Door op een andere manier naar gebeurtenissen of gedrag te kijken, vindt er al een verandering plaats in het energiesysteem. Deze verandering heeft weer invloed op hoe we ons voelen. Kom het maar ervaren’’, zo daagt Energetisch Therapeut Marion Ringnalda tot besluit uit.

Kijk voor meer informatie op www.praktijkhethartje.nl, Facebook @praktijkhethartje, Instagram praktijkhethartje of mail naar marion@praktijkhethartje.nl

Marion Ringnalda voor haar praktijk aan de Langenberglaan 10 in Ede.