Copyright TedxMedia.
logo

Samenwerkende handhavers controleren op overlast rondom de Goudsberg in Lunteren

[LUNTEREN] In en om de Goudsberg in Lunteren werd zaterdagmiddag een controle gehouden door samenwerkende handhavers. ,,Het doel van de controle was een duidelijk signaal afgeven’’, antwoordt Victor Nuijten, flora- en faunabeheerder van de gemeente Ede desgevraagd. Er werden meerdere boetes uitgedeeld.

,,We kregen veel overlastmeldingen van gebruikers van het natuurgebied rondom de Goudsberg’’, gaat Nuijten verder. ,,Het is natuurlijk een prachtig stukje natuur om te wandelen, fietsen of bijvoorbeeld paard te rijden. Helaas vinden ook motorcrossers hun weg naar de smalle paadjes op het heuvelachtige terrein. Een doorn in het oog van natuurliefhebbers en ook zeker niet ongevaarlijk. Met één of twee auto’s redden we het meestal niet om een crosser, vaak zonder kentekenplaat, staande te houden. Daarom houden we met enige regelmaat met een grote groep handhavers een controle waarbij er handhavers op alle uitvalswegen staan’’, zo legt Nuijten uit.

Samenwerking

De controle van zaterdag was een samenwerkingsverband tussen flora- en faunabeheerders van de gemeente Ede, het Geldersch Landschap, het Luntersche Buurtbosch, toezicht Ede en de politie Ede. De controle in Lunteren viel samen met eenzelfde soort controle op de Noord Veluwe en in de Betuwe. In Lunteren werden tien handhavers ingezet.

Bekeuringen

,,Overigens ging het zaterdag niet alleen om crossers’’, voegt Nuijten toe. ,,We hebben ook gecontroleerd op het negeren van de diverse inrijverboden, zoals het inrijverbod op de Hessenweg. Hoeveel bekeuringen we uiteindelijk hebben uitgeschreven? Dat waren er negen en we hebben een (bijna) overtreding vijfmaal met een waarschuwing af kunnen doen. De bekeuringen waren voor crossen in het natuurgebied (2x) en het negeren van een inrijverbod (5x). Of we dit vaker gaan doen? Het blijkt nodig te zijn dus het antwoord is; ja’’, aldus Victor Nuijten tot besluit.