Copyright TedxMedia.
logo

Restobar krijgt Restocar; Herman den Blijker op de bres voor Catcher

Ede - ,,Volle smaken, echte en eerlijke producten. Niet een kippetje met wat kruiden aan de buitenkant, maar een kip die gepekeld is en die door en door smaak heeft of bijvoorbeeld een echte goeie uiensoep met volop smaak. Dat is wat je krijgt vanuit de Restocar van Remco.’’

Ted Walker

Niemand minder dan Herman den Blijker, van het TV programma ‘Crisis in de tent’, vertelt over de nieuwe Restocar van Remco Slijkhuis, chef-kok van Restobar Catcher aan de Achterdoelen in Ede. Net als andere restaurants en horecagelegenheden heeft Catcher het zwaar in deze tijd van corona en lockdown. Om de crisis door te komen werkt Remco tijdelijk in het schoonmaakbedrijf van zijn broer. Zijn vrouw Sabine werkt zo lang het nodig is in de zorg. ,,Je doet wat nodig is om het hoofd boven water te houden’’, zegt Remco. ,,Weet je wat het is’’, vult Herman hem aan. ,,Hij zit daar met z’n Restobar in een hoekje, er is daar een hoop leegstand, in dat hoekje zit bijna helemaal niks. Als je dan ook nog maar zo kort bezig bent als Remco, en je hebt nog geen vet op je botten, zie dit dan maar te overleven.’’

Foodtruck

Het programma werd in de afgelopen twee weken opgenomen. Zaterdag kreeg Remco als een van de hoogtepunten zijn Restocar. Hij keek zijn ogen uit toen hij samen met Herman den Blijker aan kwam rijden op de locatie waar hij de Restocar voor het eerst te zien kreeg. Samen met een rijschoolhoudster met wie Remco zijn E-rijbewijs haalde, reed hij de foodtruck naar zijn standplaats op de Lorentzstraat.

Broer

Remco en Sabine werden voor het programma ‘Crisis in de tent’ opgegeven door de broer van Remco. ,,Tja, dat had ik even niet verwacht’’, zegt Remco. ,,We voelen ons enorm gesteund. Door onze familie, door ons team en nu dan door het team van ‘Crisis in de tent’. Met de Restocar die we hebben gekregen zijn we nu in ieder geval zichtbaar.’’ De ‘foodtruck’ van Remco en Sabine staat op het terrein van Zoo&Zo aan de Lorentzstraat in Ede. ,,Een prachtige locatie natuurlijk’’ , zegt Herman den Blijker. ,,Je zit tussen de bouwmarkten in en op het terrein van Zoo&Zo. Hier lopen genoeg mensen die tussen het winkelen door zin hebben in wat lekkers.’’

Openingstijden

De Restocar van Remco en Sabine Slijkhuis is tot en met februari te vinden op het parkeerterrein van Zoo&Zo. ,,Van woensdag tot en met zaterdag’’, zegt Remco. ,,We hopen dat bezoekers aan de winkels ook even bij ons langskomen en volop zullen genieten van alles wat wij met zorg en liefde hebben bereid. We serveren vandaag onder andere heerlijk malse Piepkuiken en Runder Stoof met verse frites. We zijn er op woensdag en donderdag van 14.00 uur tot 18.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 14.00 uur tot 20.00 uur. Kom en laat u overtuigen door smaak en kwaliteit’’, spreekt Remco tot besluit uit.