Copyright TedxMedia.
logo

Rode peper en Basilicum nieuw in Ede

,,Wij werken zoveel mogelijk met natuurlijke producten die met passie en oog voor mens en milieu worden gemaakt.’’ Aan het woord is Wouter Kamp, eigenaar van het nieuwe eetcafé in Ede-centrum: Rode peper & Basilicum.

Passie tweeledig.Wouter is 35 jaar, komt oorspronkelijk uit Zutphen en woont inmiddels 15 jaar in Ede. Na een loopbaan als sociaal-cultureel werker en bedrijfsleider bij een sportcentrum, heeft Wouter met Rode peper & Basilicum van zijn passie zijn werk kunnen maken. Deze passie is tweeledig:  primair draait het om de liefde voor natuurlijke smaakmakers, maar daarnaast speelt ook de interesse in muziek een belangrijke rol. Bijzondere interesse gaat uit naar hiphop en alle stijlen waaruit dit genre ontstaan is: blues, soul, jazz, funk etc. “Wees niet bang, we draaien echt niet de hele dag door hiphop; we proberen juist een grote diversiteit aan muziek te bieden en vooral kanten van muziek te belichten die in onze beleving wat ondervertegenwoordigd zijn”.

Smaakvol en betaalbaar. ,,Ik ben zelf grotendeels met biologische voeding grootgebracht. Dat was in de jaren negentig toen het nog een geitenwollensokken imago had. In mijn optiek heeft het onderwerp zich inmiddels ontwikkeld tot een hype. In principe een goede zaak dat meer mensen bezig zijn met voeding en gezondheid, maar tegenwoordig zijn er zoveel keurmerken dat het een kwestie is van prioriteiten stellen. Wij proberen vooropgesteld smaakvolle en betaalbare gerechten te serveren en dat zo puur en natuurlijk mogelijk aan te pakken.”

tEten, muziek en kunst. Rode peper & Basilicum biedt eenvoudige gerechten, zoals een biologische beefburger met huisgemaakte friet maar bijvoorbeeld ook een mooie salade met tonijnsteak of een falafel met feta, munt-yoghurtsaus en Turks brood. Bij het bereiden van uw maaltijd maakt de kok er een sport van om kunstmatige toevoegingen te mijden.

Wouters passie voor muziek komt ook terug in het eetcafé. ,, We organiseren regelmatig avonden waarop band live optreedt en avonden met een DJ. Zo biedt het eetcafé ook nog ruimte voor Ede ’s muziektalent.  ’’ Naast de muziek is er ook ruimte voor kunst. ,,Deze kunst is onder andere van Steffen Hylkema ook bekend onder de naam ’Lizzzart.’ Hij heeft een galerie achter het café en zijn gedachtengoed past perfect in ons beeld. Daarom werken we samen. Hij toont zijn kunst bij mij en ik verzorg de hapjes en drankjes als hij een workshop geeft.’’

Reserveren Wilt u zelf ervaren hoe het is om te eten bij ‘Rode peper & Basilicum’? Reserveer dan via telefoonnummer (0318) 842280 of via www.rodepeperenbasilicum.nl.  Het eetcafé is te vinden aan de Grotestraat 104 in Ede.