Copyright TedxMedia.
logo

‘Bij de toren, eten en drinken’ nieuw in Ede

Arno Kleiier (midden) samen met een aantal van zijn medewerkers

 

‘Het gaat om puurheid en echtheid’

 

Ted Walker

 

Ede –  ,,’Bij de toren, eten en drinken’ is een lunchroom in een ambiance van warmte, gezelligheid en vrolijkheid. Bijzonder is dat we op koopavond ook open zijn en gasten tot 21.00 uur van een heerlijke avondkaart kunnen kiezen.” Aan het woord is Arno Kleijer (48), eigenaar van de nieuwe lunchroom aan de Grotestraat 60A in Ede. ,,Ik heb van alles gedaan op het gebied van horeca en dienstverlening en het was nu tijd om alle smaken samen te laten komen in een eigen horecagelegenheid.”

 

Kleijer  werd grootgebracht in de wereld van het taxivervoer. Dienstbaarheid, (klant)vriendelijkheid en een groot invoelend vermogen zitten hem in het bloed. In 2010 besloot hij om het familiebedrijf te verlaten om zijn horizon te verbreden en een eigen koers te varen. ,,Die koers bracht me in grote lijnen via de financiële sector in de horeca. Aan het eerste heb ik geroken, maar het halen van targets en het zien van de grote problemen die kunnen ontstaan op financieel vlak, gaven mij een nare smaak in m’n mond. Gelukkig kwam ik vrij snel daarna in de horeca terecht. En dat is echt mijn ding. De nodige papieren had ik al op zak. Die haalde ik al voordat ik bij mijn vader begon te werken.”

 

Eigen smaak maken
Hij werkte onder andere als zelfstandig partymanager, bij het Orpheus Theater in Apeldoorn en in Hotel Belmont in Lunteren. Bij zijn laatste werkgever werd zijn gastvrije inslag steeds meer gevoed.

,,Ik was frontoffice manager. Dus de receptie zat onder andere in mijn pakket. Mensen een lekker gevoel geven en gastvrijheid uitstralen, mocht ik uitdragen. Toen ik in 2016 weg ging bij Belmont deed zich in december de mogelijkheid voor om lunchroom Paniny over te nemen. De ideale stap voor mij. Ik heb ingrediënten meegenomen uit Apeldoorn, vanuit mijn tijd als partymanager en vanuit Hotel Belmont en mag nu mijn eigen smaak maken.”

 

Eerlijk en lekker
Wat is die smaak dan? ,,Dat begint met eerlijk en lekker koken, maar ook eerlijk inkopen. Ik mag graag om me heen kijken om te zien waar ik goede ingrediënten kan inkopen en als dat kan, doe ik dat dan ook graag verantwoord. Zo bekijk ik bijvoorbeeld de mogelijkheid om in het seizoen producten bij Makandra in te kopen. Ik laat me ook graag adviseren door kenners. Zo staat Frans van der Horst, bekend van wijnhandel ‘Onder De Toren’, mij bij in de wijnkeuze.  Wat ook mijn smaak is, is het feit dat de kok achter de kachel vandaan komt. Als het kan, komt hij zelf een gerechtje serveren en uitleggen wat er op het bord van de gast ligt. Of hij loopt een rondje om te vragen of het smaakt. Als mensen dan feedback hebben, dan passen we een gerecht ook nog wel eens aan.  Zo miste een gast een lente-uitje in de saté.  Dat hebben we dus aangepast. Het gaat mij om puurheid en echtheid. Dat is wat ik vraag van mijn medewerkers, en dat maakt onze lunchroom.”

Bij de toren, eten en drinken is op maandag gesloten. Dinsdag tot en met donderdag is de lunchroom geopend van 09.30 tot 17.30 uur, vrijdag van 09.30 tot 21.00 uur en zaterdag van 09.30 tot 17.00 uur.