Copyright TedxMedia.
logo

Trattoria Da Aldo trekt breed publiek

Een ‘Trattoria’ is een Italiaanse eetgelegenheid. Over het algemeen minder formeel dan een ‘Ristorante’. Maar aan kwaliteit worden geen concessies gedaan. Althans, niet bij de Trattoria van Aldo Ranieri.

,,Het gaat er vooral om dat wij onze gasten graag ontvangen in een informele, huiselijke sfeer.” De 33-jarige Ranieri is de zoon van een Italiaanse vader en een half Italiaanse moeder. ,,De authentieke Italiaanse sfeer is mij dus met de paplepel ingegoten. Evenals het horecaleven. Bijna de hele familie leeft voor de horeca.”

De vader van Ranieri kwam 40 jaar geleden naar Nederland. Hij vestigde zich in Ede en opende daar het allereerste Italiaanse restaurant. ,,Op mijn 18e ben ik bij mijn vader gaan werken. Dat heb ik vijf jaar gedaan en toen was ik er klaar voor. Ik wilde mijn eigen restaurant. En daar mag ik nu alweer meer dan 10 jaar van genieten.”

 

ONGEDWONGENHEID

Aldo Ranieri koos heel bewust voor een Trattoria. ,,Een Trattoria staat gelijk aan ongedwongenheid. Eten is een sociale bezigheid. Wij leveren kwaliteit. We werken met dagverse producten en onze ingrediënten komen voor 80 procent rechtstreeks uit Italië. Daar kun je gewoon het meest van genieten als je niet in een strak pak hoeft te passen.”

Informeel en huiselijk. Betekent dit dat voornamelijk jonge mensen even een punt pizza komen halen? ,,Nee zeker niet. Het leuke is dat informeel en huiselijk een heel breed publiek aantrekt. Iedereen vindt het fijn om na een dag hard werken lekker ongedwongen te genieten. Onze kaart biedt daarom naast bekende gerechten ook een breed scala aan niet alledaagse Italiaanse lekkernijen. Met niet alledaags bedoel ik dat je bij ons authentiek en traditioneel Italiaans kunt eten. En niet onbelangrijk, we koken bijna compleet vrij van ‘E-nummers’. Alleen in het frituurvet komen we daar niet omheen.”

 

VASTE KLANTEN

De Italiaanse ‘kookfanaat’ kent veel van zijn klanten inmiddels persoonlijk. ,,Sommige gasten komen met regelmaat bij ons eten. Deze mensen gaan vaak al door mijn hoofd heen als ik inkopen doe. Dan zie ik een product en weet ik er ook meteen iemand bij die ik daar blij mee maak. Uiteraard spoken er dan meteen recepten door mijn hoofd. Tja, gelukkiger kun je mij dan even niet maken.” Naast koken ‘a la carte’ verzorgt ‘Trattoria Da Aldo’ ook catering ‘van a tot z’. ,,We noemen dat zo omdat we daadwerkelijk alles kunnen verzorgen. Zodanig dat de gast helemaal niets anders hoeft te doen dan thuis of op locatie te genieten van topkwaliteit Italiaans eten. Zo lang we op de begane grond afleveren, komen we alles zonder extra kosten naar u toe brengen.”

Trattoria Da Aldo is gevestigd aan de Stationsweg 6 in Ede. Ze zijn bereikbaar op telefoon 0318-613131.