Copyright TedxMedia.
logo

VedaScooters voortaan MotoVeda

,,Kwaliteit, kennis en kunde op hoog niveau”

Ede – Bijzonder hoe dat werkt. Je hebt een goed lopende scooterzaak, levert en onderhoudt ook motoren en bent Prime Dealer van onder meer Piaggio. Maar je naam dekt de lading niet (meer). En dan vindt een deel van de doelgroep je niet of die schatten je niet op de juiste waarde. ‘What’s in a name?’ zeggen mensen wel eens. Nou, meer dan je zou denken.

Sinds 1 januari 2011 zijn Henk en Emmy Veenendaal de trotse eigenaren van een eigen zaak. In eerste instantie richten zij zich op snor- en bromfietsen en de naam van de zaak werd Veda Scooters. Het plan was destijds om (motor)scooters, snor- en bromfietsen te verkopen en onderhoud daarvoor te bieden. ,,We wilden er eerst voor zorgen dat er een solide bedrijf zou staan”, zegt Henk Veenendaal. ,,Kwaliteit, kennis en kunde op hoog niveau, goede aftersales en een vijf sterren behandeling voor onze klanten.”

Toen dat stond, was het tijd om verder te ontwikkelen. Zo kon het gebeuren dat het bedrijf van een scooterleverancier verschoof naar een allround bedrijf op het gebied van gemotoriseerde tweewielers en zelfs driewielers. ,,Het begon met het verkopen van ‘zwaardere’ motorscooters. Maar al snel konden we ook ‘mp3’s’ aanbieden, een motorscooter op drie waar je met een B-rijbewijs op mag rijden. Waarna de stap naar het inruilen, verkopen en onderhouden van ‘echte’motoren nog maar een kleine was.”

En een logische stap. De ‘know how’ was al in huis en Vedascooters genoot het vertrouwen van bekende grote merken. Desondanks kon de klant Veda Scooters als motorbedrijf nog niet echt vinden. ,,Enerzijds kwam dit door het feit dat je online niet vermeld wordt als mensen zoeken naar een motorzaak. En anderzijds had ons bedrijf niet meer het etiket dat de lading dekte”, legt Emmy Veenendaal uit.

Nieuwe naam dekt de lading. Om online gevonden te worden en om serieus genomen te worden door motorrijders, namen Henk en Emmy Veenendaal de beslissing een naamsverandering door te voeren. ,,We heten voortaan ‘MotoVeda’. Het is echt typisch om te zien dat een naamsverandering zoveel verschil maakt. Alleen al het online gevonden worden, levert ons meer bezoeken op in de winkel. En meer reparaties, verkoop van onderdelen en bijvoorbeeld kleding”, vertelt Henk Veenendaal.

Hij vervolgt: ,,En die laatste, de kleding, daarin hebben we een hele mooie stap kunnen zetten. Het merk Rev’it heeft namelijk vertrouwen in onze winkel. We hebben dus sinds kort een eigen Rev’it store. Naast Macna, een merk dat we al langere tijd verkopen, is dit een prachtige uitbreiding van ons assortiment. Kwalitatief is het een heel mooi product om aan te bieden aan de motorrijder van deze tijd.”

Voor een deel een andere naam dus. ‘Scooters’ is ‘Moto’ geworden. Maar ‘Veda’ blijft hetzelfde. De naam die gelijk staat aan betrouwbaarheid en kundigheid. ,,Dat is altijd zo geweest en zal nooit veranderen”, besluit het trotse echtpaar.